Upp!

14 september 2023

Odlingsträff på Mossagården

Välkommen till oss på Mossagården för en kväll i odlingen tecken!

Är du nyfiken på att börja odla? Eller funderar du på hur du kan utveckla dina odlingar? Oavsett är du hjärtligt välkommen att delta på denna kväll i odlingens tecken!

Kvällen inleds kl 17.00 med en presentation och rundvandring på Mossagården. Gården har drivits ekologiskt sen 1985 och är under ständig utveckling. Ebba-Maria Olson och Christer Ohlsson som driver gården visar runt och berättar om gårdens projekt, bland annat om den nya hampaladan.

Kl 18 – 19 föreläser Cecilia Ward, som driver driver andelsjordbruket Landet Oss, om hållbara och lokala matsystem. Landet Oss började som en stadsodling men flyttade för fem år sedan till en mindre gård strax utanför Höör. På gården odlas en mångfald av grönsaker och blommor i ett så kallat market gardening-system.

Under föreläsningen får du möjlighet att lära dig om olika sätt att odla grönsaker och blommor, från lättskött odling för den bekväma, till intensiva system för den som vill maximera sin skörd. Att odla själv har många fördelar – du får bra och smakrika grönsaker på middagsbordet, gynnar pollinatörer, kan enkelt välja ekologiska odlingsmetoder och ett minskat klimatavtryck.

Kl 19-19.30 är en gemensam frågestund där alla möjlighet att ställa dina odlingsfrågor till Cecilia, Ebba-Maria och Christer.

Var: Mossagården 1, 24764 Veberöd

När: 14 september kl. 17.00-19.30

Har du frågor om evenemanget? Kontakta Ebba-Maria på ebba-maria@mossagarden.se eller ring 070-328 55 44